ER OP UIT

Bruisende Uitjes

De steden Granada, Cordoba en Malaga hebben allen hun eigen karakter, schoonheid en bezienswaardigheden. 
Het Alhambra, de Mezquita, het Picasso museum zijn natuurlijk één van die 'highlights'. 

Malaga is een extra vermelding waard. Van een industriestad in het verleden is het uitgegroeid tot een stad die bijna vergelijkbaar is met Barcelona. Hippe wijken en een autovrije binnenstad. Plaza Merced is 'the place to by', een plein met een hippe wijk er omheen. Veel goede restaurants en gezellige barretjes. De Mercado Central de Atarazanas is gelegen in het centrum en is een overdekte markt in Neo Moorse stijl, gebouwd in 1876 - 1879. 

In de nabijheid van Guesthouse La Pedriza kunt u mountainbiken, wielrennen, wandelen en paardrijden. Bij het grote blauwgroene meer van Iznajar is een strand. U kunt er heerlijk zwemmen, vissen en kanoën. Aan het strand liggen de terrassen van restaurants Valdearenas en El Charcon. Deze kijken prachtig uit over het meer. 
Iznajar is een authentiek Spaans pueblo blanco en is op een rots gebouwd. Vanaf verschillende plekken in het dorp zijn er spectaculaire uitzichten op het meer. Op de top bevinden zich de resten van een oud kasteel. In de smalle en soms steile straatjes is het heerlijk slenteren. Onderweg trek in tapas en een drankje?  Er zijn verschillende barretjes te ontdekken.

Het wandelpad Caminito del Rey (gebied Torcal) is een belevenis. In maart 2015 is de restauratie voltooid nadat het daarvoor volledig in verval was geraakt. Het pad is 3 km lang en is op een gemiddelde hoogte van 100 meter tegen de rotswand bevestigd. Om gebruik te maken van dit wandelpad is online reserveren noodzakelijk. Zie daarvoor de link bij ' erop uit',

In Priego de Cordoba is Barrio de la Villa de Moorse wijk. De wijk heeft veel smalle straatjes en witte huizen. Het grenst aan het Balcón del Adarve met prachtige vergezichten. In Priego de Córdoba zijn vele kerken in barokke Andalusische stijl te bezichtigen. De stad wordt geroemd om zijn fonteinen de la Salud. Deze stamt uit de veertiende eeuw. 
Er staat een Arabisch kasteel en kunt u er de Carnicerías Reales bezoeken, dit is een voormalig koninklijk slachthuis en vleesmarkt. De route vanuit Iznajar naar Priego de Cordoba is prachtige.

Antequera is een stad met een oud historisch centrum. Oude kerken, historische gebouwen (Alcazaba) en restanten van een Moors kasteel zijn zeer de moeite waard om te bezichtigen. De stad grenst nagenoeg aan het prachtige natuurpark El Torcal. De stad Antequera heeft vele tapasbars, terrasjes en restaurants. Net buiten de stad ligt een 18 holes golfresort.


In Andalusie zijn de culturele en culinaire uitspattingen een sensatie. De schoonheid van de natuur zal u verbazen en de rust zal u bekoren. Overdag zal het 'licht van Andalusie' u verwonderen en de sterrenhemel in de nacht zal u doen wegdromen.

       Guesthouse La Pedriza is hét verblijf om van dit alles te genieten

U bent van harte welkom


Share by: